STIGLO OBAVJEŠTENJE VLADE, DONIJELI SU NAJNOVIJU MJERU: Od petka svi...

13.07.2020 - 13:25 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Svi ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru, trgovine, tržni centri, frizerski saloni, teretane, kladionice u Beogradu od petka rade do 21 čas, a otvaraju se najranije u šest časova ujutru. Objekti sa baštom mogu raditi do 23 časa uz maksimalno poštovanje svih mera zaštite, saopštila je Vlada Srbije.
 
Ostali gradovi i opštine odluke o proglašenju vanredne situacije donosiće na osnovu popunjenosti kapaciteta zdravstvenih ustanova, ističu iz Privredne komore Srbije (PKS).

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donIo je u četvrtak, 9. jula, nove mJere koje se odnose na Grad Beograd, gde je trenutno najnepovoljnija epidemiološka situacija. DonIJeta je odluka o potpunoj zabrani organizovanih javnih okupljanja u Beogradu sa više od 10 ljudi, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Takođe, ograničen je broj ljudi u zatvorenim prostorima, tako da se za svako lice mora obezbijediti prostor od minimum 4 kvadratna metra. Primera radi, ukoliko objekat ima 80 kvadratnih metara, u njemu smije biti najviše dvadeset ljudi.

(Srbija Danas)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!