SRBIJANSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

Dačić zapjenio: Malo Crnoj Gori NATO, neka pozove tradicionalne saveznike OVK-a i mudžahedine

14.07.2020 - 19:41 | Vijesti >> Aktuelno
 

Srbijanski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da Darmanović optužuje Srbiju u vrijeme dok "Crna Gora vodi postupak za otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i dok nema nijednog Srbina u organima vlasti Crne Gore", iako je udio Srba u stanovništvu Crne Gore skoro 29 posto.

Dačić je naglasio "da smo milion puta rekli da nas ne interesuje miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, već samo položaj i prava srpskog naroda", što je, dodao je, apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama, prenosi FoNet.

"Kaže Darmanović da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da Crna Gora postane srpska država, ali ja nikad nisam čuo Vučića da Crnu Goru naziva srpskom državom, a čitao sam crnogorskog kralja Nikolu koji je rekao u oktobru 1913. da su hrabre vojske dviju srpskih kraljevina, Crne Gore i Srbije, oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju među dvjema srpskim kraljevinama", naveo je Dačić.

Dačić je Darmanoviću poručio da je malo NATO i da je zaboravio da pozove i OVK i mudžahedine, "tradicionalne historijske saveznike crnogorskog naroda", i upitao "šta li bi rekao kralj Nikola".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia