SNAŽNA OLUJA IDE PREMA DRŽAVI, VJETAR DERE 100 KM NA SAT! VANREDNO STANJE: Prave se zalihe lijekova i hrane, nije dobro!

02.08.2020 - 13:10 | Vijesti >> Svijet

Jaka kiša počela je rano jutros da pogađa dijelove istočne obale Floride gdje vlasti oprezno prate nadolazeću tropsku oluju Isaija koja prijeti da poremeti napore za suzbijanje širenja korona virusa u toj oblasti.

Isaija je oslabio od uragana na tropsku oluju, ali i dalje se očekuje da će donijeti jake kiše i poplave kako se približava Floridi.

"Nemojte da vas prevari smanjenje jačine", upozorio je guverner Floride Ron DeSantis na konferenciji pošto je oluja više sati udarala Bahame.

oluja

Vlasti na Floridi zatvorile su plaže, parkove i mjesta za testiranje za virus, vezujući znake za drveće da ih ne bi oduvao vjetar. Guverner je rekao da država očekuje isključenja struje i pozvao je stanovnike da naprave zalihe vode, hrane i lijekova za nedjelju dana.

Maksimalna jačina oluje postepeno je slabila tokom jučerašnjeg dana i jačina vetra je pala na 100 kilometara na čas do nedelje pre podne, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Centar je naveo da se predviđa da će oluja stići blizu jugoistočne obale Floride rano jutros po lokalnom vremenu, a zatim se kretati uz istočnu obalu te države tokom dana. Ne očekuju se velike promene u jačini oluje narednih nekoliko dana, naveo je centar.

Jaka kiša, poplave i jaki vetrovi mogli bi da pogode veći deo istočne obale SAD ove nedelje pošto se očekuje da se olujni sistem kreće dalje uz obalu.

Novi.ba/Kurir

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia