SEVERINA TUGUJE, NJEGOVA SMRT JU JE POTRESLA DO SRŽI: Napisala je ove riječi i onda dodala "NEDOSTAJEŠ, VOLIM TE..."

04.08.2020 - 21:36 | Show

Severina Kojić oprostila se od kolege Rajka Dujmića, pa mu posvetila emotivan status na društvenim mrežama.

Pjevačica se prisjetila djetinjstva, kada je pevala pesmu "Novih dosila", a potom je otkrila kada je posljednji put srela muzičara.

"Rajka sam srela slučajno prije dvije nedelje, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga vidjela dugo. On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada", započela je, pa nastavila:

dujmic1

"Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu za mene, ali da želi da je otpevam u studiju nakon koncerta u 2 ujutru, umornog glasa. Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. "Ne, ovo je to, ovo mi je trebalo", kaže i sjedne u 5 ujutru za klavir u studiju i odsvira solo u toj pesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna... Da je živei u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima. Nedostaješ mi, Rajko... Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile. Nedostaješ mi do bola... Volimo te svi. Počivao u svojim pjesmama...", napisala je Severina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia