SRBIJA

UŠLI SU NA FACEBOOK GORANA KOJI SE JUČER UBIO: Ostavljao je potresne poruke, "DAJ MI MAJKO..."

05.08.2020 - 11:49 | Vijesti >> Crna hronika

Nesretni Goran poslao je vjerenicu da mu donese nešto iz auta, a zatim je presudio sebi u tuš-kabini hotelske sobe

Goran S. (39) iz Negosavlja kod Medveđe objesio se u ponedeljak uveče u sobi jednog hotela na periferiji Leskovca, u kojem je bio sa vjerenicom.

Nesretni Goran poslao je verenicu da mu donese nešto iz auta, a zatim je presudio sebi u tuš-kabini hotelske sobe, samo nekoliko dana prije zakazanog svadbenog veselja.

Goranovi rođaci i prijatelji su u šoku i niko od njih ne može ni da nasluti zašto je on sebi oduzeo život.

Radnik hotela ispričao nam je da se Goran prijavio na recepciji sa svojom ličnom kartom i ušao je u sobu sa djevojkom:

“Šta se među njima dešavalo, mi to zaista ne znamo. Ovo je prvi put da se takva tragedija dogodila kod nas, što je uznemirilo sve osoblje. Došla je policija, kao i hitna pomoć, koja je konstatovala smrt. Kasnije su tijelo muškarca preuzeli njegovi roditelji. Sve se odvijalo u tišini kako zbog cjelokupne situacije ne bismo dodatno uznemirili goste.”

Prema jednoj verziji, Goran je u hotel došao sa svojom vjerenicom poslije nekakve porodične svađe. U jednom trenutku je poslao djevojku do automobila, koji je bio parkiran ispred hotela, da mu donese neke stvari, a kada se ona vratila u sobu, zatekla je stravičan prizor.

On je, inače, godinama živio u Beogradu, a u rodno Negosavlje vratio se zbog organizovanja svadbe. Na dan tragedije je sa svojim roditeljima i vjerenicom boravio u Leskovcu, gdje je buduća snajka od njegovih roditelja dobila na poklon zlatan nakit.

Bili skladan par

Mještani Negoslavlja s nevjericom su prokomentarisali tragediju, jer, kako kažu, ništa na nju nije ukazivalo.

“U selu su proveli nekoliko dana, bili su veseli i zaista nemamo odgovor na pitanje zbog čega je Goran odlučio da se ubije. Imao je sve u životu, bio je vredan i pošten momak, uspešan u poslu. Konačno je odlučio da se oženi i da stvori svoju porodicu. Sa djevojkom se lijepo slagao i bili su skladan par”, pričaju u Goranovom selu i dodaju:

“Šta se to desilo, niko ne može da vam kaže, pa ni njegovi najbliži, jer se baš ni na šta nije žalio. U utorak je trebalo da bude na poslu, a sobu u hotelu je iznajmio kako bi se odmorio pred put u Beograd.”

Na Fejsbuk profilu pokojnog momka, sudeći po nekoliko postavljenih fotografija, Goran je radio na restauraciji crkava. Njegovi omiljeni citati, koje je okačio na svojoj stranici, ukazuju na to da je bio religiozan: “Treba da se opustiš. Ne uzimaj previše na sebe brige ovog svijeta, već čuvaj svoj mir i živi sa Bogom, neka ide kako ide…” U sljedećoj poruci se, ipak, nazire i malo tuge: “Daj mi, majko, drugi život da proživim ja…”, a zatim je napisao i repliku iz filma “Terminator”: “Nema sudbine osim one koju sami stvorimo…”

(Informer.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia