Optička iluzija zbunila društvene mreže: IMATE LI HRABROSTI VIDJETI KAKO DJELUJE?

06.08.2020 - 16:28 | Zanimljivosti >> Kiosk

Optička iluzija koja kruži društvenim mrežama zbunjuje ljude, ali jedna osoba shvatila je kako djeluje.

Nevjerojatna optička iluzija izludjela je društvene mreže jer nitko ne može shvatiti kako funkcionira. Isprva ilustracija izgleda sasvim obično, samo dva kvadrata na sivoj pozadini, ali kada se bolje pogleda, zapravo je sasvim neobična, prenosi mirror.co.uk.

il

Slika je podijeljena na dva dijela – manji kvadrat u sredini i veći kvadrat koji dopire do rubova, a oba imaju isti uzorak. Ali ako pogledate izbliza, primijetit ćete nešto vrlo neobično u vezi s kvadratom u središtu. Zbunjujuću sliku izvorno je podijelio korisnik Reddita, koji ju je objavio pod naslovom: "Ovo nije gif." Od tada korisnici očajnički pokušavaju dokučiti kako iluzija funkcionira. Znate li vi?

Otkad je slika počela kružiti društvenim mrežama, primio je 25.000 odgovora i više od 450 komentara zbunjenih gledatelja. Jedna osoba je rekla: "To je poput portala u drugu dimenziju. Vrlo intenzivno." Druga je naglasila: "Ovisno o tome kim okom gledam, unutarnji ili vanjski kvadrat se pomiču. Kako?" Treća je dodala: "Držite oči usmjerene na isto mjesto i samo se polako pomičite prema dolje, i to se pomiče."

Ali jedna osoba ima teoriju o tome kako nas iluzija zbunjuje. "Morao sam zumirati sve do kraja da bih shvatio. Središnji kvadrat ima isti uzorak kao i vanjsko područje, ali zakrenut za 90 stupnjeva. Iz nekog razloga, uzorak sjene koji se zakreće zbunjuje nas", objasnio je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia