ANKETA: Da li ste za OBAVEZNU vakcinaciju PROTIV KORONA VIRUSA?

06.08.2020 - 17:05 | Vijesti >> Aktuelno

Iako se situacija u pogledu pandemije koronavirusa u BiH iz dana u dan pogoršava, čini se da bh. populacija još uvijek nije spremna vakcinisati se, navodi se u rezultatima istraživanja koje je provela kompanija „Valicon“. 

1

Naime, kompanija „Valicon“ nastavlja, kontinuirano od mjeseca marta, na sedmičnoj/dvosedmičnoj osnovi pratiti uticaj pandemije COVID-19 na građanke i građane Bosne i Hercegovine, piše "Avaz.ba".

- Širenjem pandemije, sa sve većim porastom broja zaraženih virusom COVID-19, te sa sve većim udjelom mlade i zrele populacije koji oboljevaju, u svijetu se sa velikim interesovanjem i očekivanjima prate i informacije o testiranjima i mogućnostima pronalaska učinkovite vakcine. Osim izazova pronalaska učinkovite vakcine postoji i izazov prihvaćanja vakcine od strane javnosti, ali i pitanje koje se nalazi pred vladajućim institucijama – hoće li vakcinacija biti obavezna za sve građane. Stoga, kompanija „Valicon“ je htjela ispitati stavove bh. populacije u vezi potencijalne vakcine protiv COVID-19. Prema trenutnim rezultatima, bosanskohercegovačka populacija nije u potpunosti sigurna da li bi se vakcinisala protiv COVID-19 – navodi se.

Prema rezultatima, za vakcinisanje je 32 posto bh. populacije, a protiv 39 posto, dok je ostatak populacije neudlučan i nema jasan stav kada je u pitanju namjera eventualne vakcinacije protiv COVID-19.

PITAMO VAS: 

Da li ste za OBAVEZNU vakcinaciju PROTIV KORONA VIRUSA?

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia