DVIJE SEDMICE SAM SE TUŠIRALA HLADNOM VODOM: Evo šta se desilo MOM TIJELU, iznenadila sam se!

18.08.2020 - 22:09 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Problem sa cirkulacijom imaju mnoge žene, a Tatjana je podijelila svoje iskustvo i kako je sebi i svom organizmu olakšala i to samo tuširajući se hladnom vodom.

"Počela sam da se tuširam hladnom vodom bez velikih očekivanja jer sam inače bila zdrava i energična. Ali, osetila sam veliku promjenu. Dvije sedmice poslije početka tuširanja hladnom vodom shvatila sam da mi više nije potrebno osam sati sna već sedam. Osjećaj je bio kao kad sam nekada plivala u Bajkalskom jezeru u kojem je temperatura vode bila devet stepeni. Po cijelom tijelu sam imala osjećaj peckanja, kao da je slaba struja prolazila kroz njega. Zato sam se i počela tuširati hladnom vodom, željela sam ponovo taj divan osjećaj", priča Tatjana.

Ona upozorava da se postepeno treba izlagati mlazu hladne vode, lagano rashlađivati vodu i sebi istovremeno objasniti prednosti hladne vode.

Poslije samo nedelju dana osjećaj će biti vrlo prijatan, a naizmjenično tiširanje toplom i hladnom vodom odlično je za cirkulaciju.

tusiranje

"Ujutro se tuširam hladnom vodom tri minuta, prođem tušem po cijelom tijelu dva puta. Na kraju se ne obrišem peškirom već uživam u osjećaju. Slobodno i vrištite kada vam dođe - savjetuje Tatjana i dodaje da tuširanje hladnom vodom treba ponavljati svakodnevno, najmanje tri sedmice jer je mozgu potrebno vrijeme da se navikne. Ali neophodna su još tri mjeseca da se ta veza ukoreni", kaže Tatjana.

Tuširanje hladnom vodom ima nekoliko prednosti. Ubrzava cirkulaciju, skida višak kilograma jer telo proizvodi dodatnu energiju da bi se zagrijalo. Ubrzava metabolizam i jača imunitet, a kožu čini elastičnijom.

(espreso.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia