SVI IMATE OVU NAMIRNICU U KUĆI, A NE ZNATE KAKO VAM MOŽE POMOĆI:  Uz pomoć krompira riješite se glavobolje EVO KAKO

10.09.2020 - 23:55 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Migrene znaju da budu jako ozbiljne, kao i bolovi u vratu, a stručnjaci su pronašli način kako da se prirodnim putem oslobodite nesnosnih bolova.

Stručnjak sa klinike za fizioterapiju otkrio je trik koji pomaže u ublažavanju bolova u vratu i potencijalnih migrena, a za sve to potreban vam je krompir.

- Imali smo veliki porast pacijenata sa bolovima u vratu i migrenama, koje su povezane sa dugim sjedenjem zbog karantina do kog je došlo zbog pandemije korona virusa. Problem se odnosi uglavnom na držanje donjeg dijela leđa. Napravite test, kada gledate u ekran i vaša vidna linija je u skladu sa njim, onda nemate problem. Ipak, ako gledate prema dole, najčešće ukoliko radite za laptopom, vaša glava praktično visi i to opterećuje donji dio leđa - rekao je fizioterapeut i nastavio:

krompir

- To često dovodi do peckanja u trapezastim mišičima i utiče na mišiće u vratu, kičmi i nervima.

On dalje otkriva da vam u rješavanju tih problema mogu pomoći dva krompira. Spojite ih zajedno i lezite ravno, sa postavljenim krompirom ispod zadnjeg dijela glave. Tada opustite vrat i to će vam pomoći da olabavite mišiće i vrat ponovo vratite u prvobitan položaj. Ovo je veoma korisna i efikasna stvar, a ljudima može pomoći da se kod kuće oslobode napetosti u vratu i pritiska oko sebe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia