SVAKOJ ŽENI BAR JEDNOM U ŽIVOTU OVO SE DESI: Ako je tamo 'dole' previše mokro OVO JE RAZLOG TOME

11.09.2020 - 23:45 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Iako je vlažnost vagine prirodna pojava, a pojačano vlaženje poželjno za vrijeme i netom prije spolnog odnosa, moguće je da se pretjerano vlaži, no to ne mora to biti znak ozbiljnijeg problema

Brinete li se da vaša intima prekomjerno izlučuje sluz, da to može biti znak spolne bolesti ili infekcije, stručnjaci ističu da najprije moraju sagledati više faktora prije nego donesu zaključak. Svakako valja imati na umu da je svako 'žensko područje' drugačija i da izlučivanje tekućine ovisi od osobe do osobe.

Vagine proizvode različite tekućine, a glavni je iscjedak iz rodnice. On će kod nekih žena biti viskozniji, a miris i izgled će se razlikovati od osobe do osobe (i u različito vrijeme tijekom ciklusa). Ovaj iscjedak pomaže u čišćenju i regulaciji vaše rodnice, održavajući je vlažnom i bez infekcija.

Ne postoji ‘previše’ iscjetka, ali ako zaista počnete proizvoditi puno više nego što je uobičajeno za vas dulje vrijeme, a uz to promijeni teksturu, boju ili miris, posjetite svog liječnika. Što se tiče vlažnosti tijekom seksa, to je prirodni lubrikant iz Bartholinove i Skeneove žlijezde (koje se nalaze na otvoru vagine i mokraćne cijevi) kao odgovor na pojačani protok krvi u tom području.

zenaa

Ova tekućina je stvorena za to da stvari budu 'klizavije' kako bi se odnos mogao ostvariti, ali različite žene imaju različitu razinu tekućine i to nije uvijek pokazatelj koliko ste uzbuđeni. Neke žene 'squirtaju', što je zapravo izljev tekućine koji se događa tijekom orgazma, a smatra se da potječe iz žlijezde Skeneove te je to bistrija i vodenastija tekućina. Ako utvrdite da niste dovoljno podmazani kako bi vam odnos bio ugodan, razlog tome mogu biti brojni čimbenici. U kratkom roku to se može riješiti lubrikantom ili s više predigre, a za dugoročno rješenje je potrebno razgovarati s liječnikom kako biste otkrili što je glavni uzrok.

Koliko se vi možete navlažiti tokom odnosa, ovisi o tome koliko vam je ugodno. Neke žene tvrde da se s 'pretjeranim' vlaženjem smanjuje razina trenja kojeg mogu osjetiti penetracijom. Ako je to slučaj, meka pamučna krpa ili maramica svako toliko mogu biti od koristi. Ako je više riječ o problemu samosvijesti, potrudite se uvidjeti da je to prirodni aspekt odnosa, a vaš će partner to vjerojatno vidjeti kao dokaz da vas uzbuđuje. Naša su tijela složena koliko i jedinstvena, a svatko tko bi vas mogao posramiti zbog toga što ste pretjerano vlažni ne zaslužuje da s njime spavate, piše Metro.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia