OTAC ČETVERO DJECE NA SAMRTI, REKLI MU DA MOŽE VIDJETI SAMO JEDNO DIJETE: Pogledajte šta je porodica uradila (VIDEO)

16.09.2020 - 07:56 | Zanimljivosti >> Šokantno!

Marku Langbornu iz Novog Južnog Velsa u Australiji dijagnostikovan je prošle godine rak pluća, a sredinom ove došao je, nažalost do četvrtog stadijuma.

Langborn je zbog epidemije korona virusa od prije mjesec dana izolovan u jednoj bolnici i rečeno mu je da će živjeti najviše do kraja godine. A onda je uslijedila još gora informacija.

- Marku su rekli da može da se tokom jeseni vidi i pozdravi samo sa jednim djetetom. Bolnica ne smije da rizikuje zbog korona virusa, tako da preostalo troje djece nikad više neće vidjeti. Tražili smo i žena i ja da ga vidimo, ali ne možemo. Samo jedna odrasla osoba sa detetom i to je to - kaže Markov otac Brus Langborn.

U čemu je ovde problem? U tome što se zakoni i pravila po australijskim državama razlikuju, pa tako nije dozvoljeno da više od jednog djeteta u Kvinslendu gdje on leži uđe u bolnicu.

Markova sestra Tem Langborn kaže da ih najviše boli to što sportisti i poznate ličnosti mogu nesmetano da dovode koliko žele djece po bolnicama u Kvinslendu jer su kako i ime kaže "poznati", a obični ljudi ne.

- Ne znamo koje bi dijete i odabrali. Najmlađe ima 7 godina i da vidi oca u takvom stanju može samo da mu škodi u životu - kaže Tem.

Zbog svega navedenog porodici i familiji Marka Langborna preostalo je samo da se žale i da putem peticija po gradu u kojem žive, ali i preko društvenih mreža naprave pritisak da se dozvoli da vidi još jednom svu decu.

Porodica je prikupila više od 10.000 potpisa i njihova priča stigla je i do nacionalnog parlamenta. Vlasti Kvinslenda za sada ne popuštaju, ali moć medija, opozicije u parlamentu i ujedinjenog naroda za sada djeluje vrlo jako i kompaktno tako da postoje realne šanse da im se dozvoli posljednji pozdrav sa ocem.

(Izvor: Objektiv.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA