AKO MUŠKARAC IZGOVORI OVIH 8 REČENICA, RAZVEST ĆETE SE: Ako čujete broj 4, ZNAJTE DA JE GOTOVO!

Svaka mlada, koja sa mladoženjom ide ka matičaru, oltaru, puna je nade da će njen brak trajati vječno.

Ali, kada sve njih samo nekoliko godina kasnije upitate da li bi se ponovo udale za istog čovjeka, odgovor svake šeste je - ne!

Kriza između dvoje ljudi u braku neminovno utiče na cijelu porodicu, prije svega na djecu. Ipk, većinu konflikata između partnera moguće je spriječiti, jer oni mahom nastaju zbog neodgovarajuće komunikacije između njih, a ne zbog nekih dubljih razloga. Predstavljamo vam 8 najčeših razloga za nerazumjevanje i konflikte između bračnih partnera, kao i načine da ih spriječite i sačuvate svoj brak.

1. Izbjegavanje komunikacije

b1

U braku koji je pred razvodom često se čuje rečenica: "Ne želim da razgovaram o tome." Svako izbjegavanje razgovora o problemima vodi u još dublju krizu.

U harmoničnom braku parneri su spremni da razgovaraju i sasušaju, i za njih je ključna rečenica: "Hajde da porazgovaramo o ovome".

2. Zapostavljanje partnerovih osjećanja

b2

U lošem braku partneri umjesto osjećanja razmjenjuju samo ukore i nezadovoljstvo. U uspješnim brakovima partneri iskazuju ljubav, pažnju i brigu bez ustezanja, ali su spremni da se nose i sa nezadovoljstvom partnera.

 
3. Fokusiranje na mane partnera

b3

U braku koji je pred razvodom, parneri vide samo uzajamne nedostatke, pa čak i tamo gdje ih nema.

Međutim, za uspješan brak potrebno je da sagledamo partnera u cjelini, da uvidimo koje su njegove vrline i pomirimo se sa nedostacima i prihvatimo ih.

4. Mjerenje partnerovog učešća

b4

U lošem braku osobe kalkulišu, mjere svaki partnerov postupak i uzvraćaju samo toliko ili daju čak i manje.

U uspješnim brakovima partneri se trude da podjednako učestvuju u svemu i daju svoj maksimum.

5. Žive život svog partnera, ne svoj

b5

Rečenica: "Idem sa tobom gdje god da ideš" siguran je put za razvod. Ovo pokazuje ili da nemate svoje ja i svoj život ili da ne vjerujete partneru.

U uspješnom braku oba parnera znaju da treba da imaju svoj lični život i poštuju potrebe i želje druge strane.

NAJVAŽNIJE PROČITAJTE NA SLJEDEĆOJ STRANICI -->> 

1 2

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA