SRBIJA

MAJKA UBIJENOG FILIPA (18) ISPRIČALA ŠTA SE DESILO KOBNOG 5. SEPTEMBRA: Ovo su bile posljednje riječi mog sina

17.09.2020 - 08:02 | Vijesti >> Aktuelno

Filipova majka kaže da ne razumije kako mogu da tvrde da su pucali u samoodbrani na "nenaoružanu djecu"

Marija Lepojević, majka Filipa Lepojevića (18), koji je 5. septembra ubijen na Banjici, kaže da je njen sin molio napadača da ga ne ubije.

Filip Lepojević je ubijen hicem ispaljenim u glavu 5. septembra nakon sukoba sa braćom Urošem (24), Petrom (34) i Radovanom Rakoćevićem (37). Kako se sumnja nesretnom mladiću hitac u glavu ispalio je Petar, dok je Uroš iz drugog pištolja ranio Aleksu Đ. (21) u butinu. S njima je bio još jedan mladić koji je pobjegao s lica mjesta.

Osumnjičeni mladići su se na saslušanju branili da su Filipa ubili u samoodbrani.

Filipova majka Marija Lepojević kaže da joj je sve što se dogodilo kobne večeri ispričao Filipov drug koji je uspio da pobjegne s mjesta zločina.

- Filip je oko 13 sati izašao iz kuće i našao se s njima dvojicom. Šetali su gradom i ručali, a pre 17 sati su trećeg mladića pozvali da dedi, koji slavi 95. rođendan, odnesu paket piva. On živi blizu Rakočevića - priča ona.

Ona kaže da su momci stigli do parkinga na Bulevaru oslobođenja i da ih je tada vidio Petar Leković, koji je imao kačket i zaštitnu masku.

- Kada su završili posjetu, sjeli su u "foksvagen polo" i ispred njih se pojavila "škoda" u kojoj su bila braća, koja su izašla i počela da tresu njihov automobil i da im psuju sve po spisku. Taj treći momak kaže da je mislio da će se prevrnuti. U jednom trenutku Petar je lupao na prozor Aleksi, koji je bio vozač, a zatim je ugledao mog sina na mjestu suvozača i rekao mu: "A mali, žakulji, i ti si tu?!" Zatim ga je izvukao iz kola, držeći ga za revere i prislonio na haubu. Direktno ga je udario po čelu sa cijevi pištolja i vikao mu: "Šta je? Šta je? Šta je bilo?" - jedva izgovara neutješna žena.

Marija navodi da je Filipov drug inspektorima do detalja ispričao kako je došlo do ubistva.

- Mogu samo da zamislim koliko se moj sin uplašio. Rekao je Petru: "Šta ti je? Nemoj molim te. Šta vam je?!" To je Rakočevića, izgleda, dodatno razbjesnilo, pa mu je odgovorio: "Ma šta šta mi je?!" Filip je tada okrenuo glavu u stranu, a ovaj je krenuo opet da ga udari sa cijevi i u tom trenutku je opalio metak - priča tinejdžerova majka za "Srpski telegraf".

Kako je posvjedočio mladić, nakon prvog pucnja, braća su se uspaničila i pokušala trećem momku da uvale pištolj da bi na njemu ostali njegovi otisci, a on je skupio ruke i viknuo Petru: "Ubio si mi druga", a zatim je od straha otrčao niz ulicu.

- Nakon što je Petar ubio moje dijete, Radovan mu je viknuo: "Šta si to uradio", a brat njemu: "Opalio sam", na šta mu je Radovan rekao: "Ti uvijek praviš sr*nja". Zatim je Uroš pucao na Aleksu koji je sjedio u kolima i onda su otišli - tvrdi majka ubijenog mladića.

Ona dodaje da postoje svjedoci užasa koji su sve vidjeli.

Filipova majka kaže da ne razumije kako mogu da tvrde da su pucali u samoodbrani na "nenaoružanu djecu".

- Kome još može slučajno prst da bude na obaraču i da ga stisne. Šta mu je moj sin skrivio pa da mu tako presudi? - kaže ona.

(Telegraf.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia