MLADIĆ JE SJEO NA ŠOLJU, A ONDA JE OSJETIO JEZIV BOL: Kada je ustao i pogledao se, umalo se nije ONESVIJESTIO OD UŽASA

17.09.2020 - 10:27 | Zanimljivosti >> Šokantno!
 

Širapop Mašukarat, koji ima 18 godina, bio je u toaletu u utorak uveče, kada je osjetio iznenadni bol

Jedan tinejdžer hitno je prevezen u bolnicu pošto ga je piton ugrizao dok je sjedio na toaletu u svom domu, u Tajlandu.

Širapop Mašukarat, koji ima 18 godina, bio je u toaletu u utorak uveče, kada je osjetio iznenadni bol. Tinejdžer je spustio pogled i vidio pitona stegnutih čeljusti. Krv je curila po pločicama toaleta.

Ipak, piton je brzo prestao s napadom a mladić je prestravljeno vikao i istrčao iz toaleta tražeći pomoć. Sve se dešavalo u Tajlandu u mjestu Nontaburi, na oko 20 kilometara od Bangkoka.

Sa mladićem je u kući bila i njegova majka koja je tinejdžera smirivala dok nisu stigli bolničari i odvezli Širapopa u obližnju bolnicu Bang Jai.

Ljekari su morali da rane tretiraju antibioticima a tinejdžer sada ima i tri šava na mjestima ujeda.

563957-wc-solja-ls

„Bio sam u toaletu, ali nekoliko trenutaka nakon što sam sjeo, iznenada sam osjetio bol. Spustio sam pogled i vidio da je tu zmija. Nije bila baš velika njen ujed je bio tako jak. Nadam se da ću se oporaviti", rekao je Širapop.

Osoblje iz službe zadužene za divlje životinje, takođe je stiglo na lice mjesta i započeli su potragu za pitonom. Zmija je ipak još bila u toaletnoj šolji.

Bez problema su uhvatili pitona, čija je dužina bila oko dva metra. Odnijeli su ga u vreći, pre nego što su ga pustili nazad u šumu.

Prestrašena Širapopova majka Sutapat rekla je da je još uvijek u šoku zbog incidenta.

„Ne znam kako je zmija ušla u moju kuću. Mogla je možda da uđe preko cijevi koje su povezane sa toaletom. Zmija je povrijedila mog sina, ali odahnula sam pošto je na kraju sve dobro prošlo i što je to bio samo neotrovni piton. Da je to kobra, možda bi moj sin bio bi mrtav", rekla je mladićeva majka.

Dodala je da misli da će Širapop sada uvijek biti uplašen kada krene u toalet, ali i da je zahvalna što se njen sin uspješno oporavlja, i što je zmija uhvaćena i vraćena u prirodu.

(Espreso.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA