KAD SE ONA RODILA, MAJKU SU OPTUŽILI DA JE PREVARILA OCA: A 12 godina kasnije USLIJEDILO JE ČUDO, nećete vjerovati SVOJIM OČIMA! (FOTO)

24.09.2020 - 08:18 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Djevojčice Asel i Kamila Kalganova prava su senzacija u Kazahstanu, a polako, ali sigurno ove sestre postaju poznate i širom planete. Popularnost duguju činjenici da su obe albino, iako su rođene u razmaku od 12 godina!

Četrnaestogodišnja Asel veoma je tražena kao model u domovini zbog specifičnog izgleda i nesvakidašnje fizionomije, a sličnim putem krenula je i malena, sada dvogodišnja Kamila.

I dok su njih dvije potpuno bijele sa veoma svijetlom kosom i obrvama, njihov brat Aldijar (8) ima tradicionalni izgled Kazahstanaca, pa su mnogi bili skeptični oko toga ko je zapravo otac.

28d25b2a86cc25feef354a585307ee35

foto: Instagram

Čak je i Ajman Sarkitova (38), majka ovih djevojčica, bila šokirana kada je rodila najstariju kćerku, a ljekari su izazvali svojevrsni skandal kada su je optužili da je otac zapravo neki Rus.

"Kada sam rodila Asel, genetika ovde nije bila pretjerano razvijena. Tek se sada razvija. Doktori su bili šokirani i bili su uvereni da u sebi ima ruske krvi. Kada sam počela da izučavam njeno stanje, saznala sam da je u stvari albino. U početku su svi bili zatečeni i iznenađeni. Nisam znala šta da radim, kako da živimo sa tim", ispričala je ova majka.

alb17

foto: Instagram

Asel je počela sa modelingom kada je napunila 10 godina, ali u paru sa Kamilom je još atraktivnija i zanimljvijima brendovima i oglašivačima. Kaže da mora da vodi računa o koži mnogo više od prosečnog čoveka, kao i da izbjegava izlaganje suncu.

"Ako popodne izlazim napolje, moram da stavljam kremu sa faktorom, da odjećom zaštitim tijelo, da nosim šešir ili čak kišobran. Predveče mi je mnogo lakše, kada nema sunca", objašnjava ona.

bazk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvttjjn01eqv8vmty3zmrmzdrlmmi2ztfmnde3mwvjyzi4njvmzjc3ndiucg5nkzmczqkeaieaaq

foto: Instagram

Njena mama objašnjava kako se albino djeca ni po čemu ne razlikuju od ostalih, iako to okolina teško prihvata.

familia

foto: Instagram

"U početku je bilo teško, sva djeca su buljila u Asel. Sada se osjeća bolje, mi je ne ograničavamo ni u čemu. Ohrabrujem je da upoznaje druge albino tinejdžere i sa njima diskutuje o zajedničkim problemima", zaključila je.

(Novi.ba/Žena.blic)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA