OPREZNO AKO PRIMJETITE OVO NA DJECI ODMAH REAGUJTE: Na ovih 8 vrsta osipa morate obratiti pažnju NAROČITO SE JAVLJAJU KOD DJECE

 

Od suHog kašlja do gubitka čula mirisa, postoji nekoliko simptma za koje se zna da su povezani sa korona virusom, a sada su naučnici sa Kings koledža u Londonu i Udruženje britanskih dermatologa upozorili da osip na koži takođe može biti znak korona virusa.

Oni su podijelili slike u 8 vrsta osipa na koje bi trebalo da se pripazi.

Dermatolog dr Veronika Batali, koja je vodila ovo istaživanje rekla je da ono pokazuje da osip kože može bolje da predvidi korona virus od groznice i kašlja, posebno kod djece.

- Napravili smo ovu galeriju osipa tako da kliničari i svi zainteresovani mogu da joj pristupe i pomogunu u identifikaciji potencijalnog zaražavanja. Otkrili smo da jedno od šestoro djece dobije osip bez ikakvih drugih klasičnih simptoma – istakla je ona, piše "Miror".

Kako je dodala, "većina osipa korona virusa traju nekoliko nedjelje i na kraju nestanu. U nekim slučajevima se prepisuju i lijekovi ako osip svrbi".

8 vrsta osipa na koje treba da obratite pažnju

1. Kovid prsti

Kožne promjene poznate su kao i “zanoktice” ili “promrzline” bile su reklativno rijetke prije korona virusa jer se obično javljaju tokom hladnog perioda i kod ljudi koji vjerovatno imaju problem sa cirkulacijom prstiju na rukama i nogama.

1

1 2 3 4

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA