POKUŠALA ČETIRI PUTA DA SE UBIJE Imala je preko 100 ljubavnika, a danas poznata glumica puni 86. godina!

28.09.2020 - 22:40 | Show
 

Brižit Bardo, glumica nestvarne ljepote i talenta, s*ks-simbol 50-ih i 60-ih godina 20. vijeka, danas slavi 86. rođendan.

Svijet filma zaludila je sredinom prošlog vijeka. Ova ljepotica koja je s godinama postala pravi s*ks-simbol dostigla je popularnost koju ni jedna žena do tada nije uspjela dostići, ali takav život imao je i svoje mračne strane. Brižit se četiri puta pokušala ubiti, isto toliko puta se udavala, imala je preko 100 ljubavnika, uključujući i žene, i iznijela je tešku i neželjenu trudnoću koja ju je potpuno promijenila.

 

Rođena u bogatoj pariškoj porodici 28. septembra 1934. godine, Brižit je živjela u izobilju od malih nogu. Majka je, još kao malu, upisala na balet, a potom i na manekenstvo. Pojavila se na naslovnici magazina “El” u maju 1949. godine. Četiri godine kasnije, ova ljepotica je postala uzor mlađoj generaciji.

Sa 16 godina upoznala je Rodžera Vadima, asistenta reditelja koji je razmatrao da li bi se Brižit mogla pojaviti u njegovom novom filmu. Iako nije dobila ulogu, par se ludo zaljubio i viđao se u tajnosti uprkos protivljenju njenih roditelja. Ona se već tada prvi put pokušala ubiti, jer se nije mogla udati za Rodžera dok ne napuni 18 godina.


Za Vadima se uduala 1952. godine, a to joj je na neki način bio ulaz u svijet odraslih i svijet filma. Vadim, koji je radio i kao fotograf i novinar, još u to vrijeme znao je kako da iskoristi i medije u korist svoje supruge. Zato je Brižit krasila brojne naslovnice magazina, stalno se pojavljivala na televiziji i u svijetu mode. Brzo je postala “najfotografiranija žena na svijetu”, a da nije još uvijek glumila ni u jednom filmu. S Vadimom se razvela nakon pet godina.
1896

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA