12 SIMPTOMA KOJI SE JAVLJAJU MJESEC DANA PRIJE SRČANOG: Tijelo vas upozorava, ako osjetite OVU BOL ODMAH TRČITE DOKTORU

 

Srčani se udar najčešće najavljuje mjesec dana prije nastupa, a neke simptome možete uočiti i do pola godine ranije.

Bolje spriječiti nego liječiti – pravilo je koje se može i treba primijeniti na svaku bolest, pogotovo ako osjetite bilo što čudno u svome tijelu što vam se prije nije događalo. Ako na vrijeme prepoznate ove simptome, možete si spasiti život jer upravo se oni pojavljuju mjesec dana prije srčanog udara. Ne trebate sad postati hipohondar, ali važno je neke stvari osvijestiti. Ovih osam simptoma lako je previdjeti:

Umor

Neuobičajeni umor  jedan je od glavnih simptoma koji ukazuju na predstojeći srčani udar. Žene su sklonije prijaviti ovu vrstu simptoma nego muškarci.

Opis: Fizička ili mentalna aktivnost nije razlog vašeg umora i povećava se do kraja dana. Ovaj je simptom prilično jasan i neće proći neprimjetan. Ponekad je iscrpljujuće obavljati jednostavne zadatke, poput slaganja kreveta ili tuširanja.

Bol u trbuhu
Bolovi u trbuhu, mučnina u želudcu, osjećaj nadutosti ili nervoze u trbuhu neki su od najčešćih simptoma. Jednako je vjerojatno da će se pojaviti kod žena i muškaraca.

Opis: Bolovi u trbuhu prije srčanog udara epizodne su prirode, nestaju i vraćaju se u kratkom vremenu. Fizička napetost može ih pogoršati.

OSTATAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI----->>>>

1 2

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA