MILO DRHTI, PROCURILI DETALJI: Ovome se uopšte nije nadao! EVO ŠTA MU SE SPREMA

29.09.2020 - 23:00 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Odbrana predsednika „Atlas grupe“ Duška Kneževića zatražila je od crnogorske Skupštine formiranje Anketnog odbora 

Prijedlog za formiranje Anketnog odbora upućen je u ponedeljak predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

Kako je prenio portal „Vijesti“, u zahtevu je navedeno da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Đukanovića i druga lica za koja ocijeni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porijekla novčanog iznosa od 1,5 miliona eura na kastodi računu crnogorskog predsednika, kao i porijekla sredstava kojim je izgrađena „ničija“ kuća u Podgorici, aludirajući na vilu u naselju Gorica.

Odbrana predlaže da Odbor ispita i povezanost crnogorskog predsjednika u aferi A2 EPCG, kao i osnovanost krivičnih prijava koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Đukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

- Ispitivanje navedenih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri potjernice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića, ocjenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona - navodi se u prijedlogu.

(Espreso.rs / Vijesti)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA