Sve otišlo u vazduh! Stravičan napad Azerbejdžana, Jermenija potučena (VIDEO)

01.10.2020 - 09:02 | Vijesti >> Svijet
 

Nagorno-Karabah je bio meta vazdušnih i raketnih napada.

U kontranapadu koji je pokrenula azerbejdžanska vojska u Nagorno-Karabahu, jermenska vojska zabilježila je gubitke.

- Danas do 17.30 sati, na različitim dijelovima fronta uništili smo neprijateljski sistem bacač raketa Uragan, dva sistema protuzračne odbrane OSA, četiri bacača raketa BM-21 Grad, borbeno vozilo pešadije, 16 tenkova, četiri haubice D-20 i dva kamiona uništeni su u različitim smjerovima fronte - navedeno je u saopštenju iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

azerbaijan-informs-on-destruction-of-16-armenian-tanks-on-wednesday

Ministarstvo je, takođe, podijelilo vazdušne snimke napada na tenkovski, topnički i raketni sistem jermenske vojske.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mjesta na liniji dodira u Nagorno-Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika.

Prema navodima Ministarstva odbrane Jermenije, Nagorno-Karabah je bio meta vazdušnih i raketnih napada. Jerevan tvrdi da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

Jermenske vlasti su potom proglasile opštu mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno-Karabah, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA