DARIJA KISIĆ JE NOVA MINISTARKA: Evo s kojim prosjekom JE ZAVRŠILA FAKULTET! OTKRIVENA VELIKA TAJNA

26.10.2020 - 09:52 | Vijesti >> Region
 

Kandidat ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Darija Kisić Tepavčević, koja je široj javnosti postala poznata kada je kao epidemiolog i zamenik direktora Instituta "Batut" postavljena za člana Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

To je ranije danas saopštila mandatarka Ana Brnabić nakon sednice Predjsedništva SNS, a Kisić će na toj funkciji zameniti Zorana Djorđevića.

Kisić je rođena 20. avgusta 1975. godine u Sarajevu. Dolazi iz porodice akademskih građana. Otac Bogdan je elektroinženjer, koji je radni vek proveo u sarajevskom preduzeću Energoinvest, a majka Vesna je lekar, pedijatar.

Osnovnu školu Slobodan Vuković u Sarajevu završila je kao đak generacije. Školovanje je nastavila u Trećoj gimnaziji.

Nažalost, sa 17 godina dočekao ju je rat i razdvajanje porodice. Ona i brat su se preselili u Bileću, kod očevih. Dok su roditelji ostali u Sarajevu.

U Bileći je Kisić sa, takođe, odličnim uspehom završila treću i četvrtu godinu u bilećkom srednjoškolskom centru Golub Kureš.

U glavnom gradu Srbije je upisala Medicinski fakultet, koji je završila 2001. godine sa prosjekom 9,60.

S obzirom da je bila dobar student već naredne godine dobila je priliku da počne da radi kao asitent-pripravnik na predmetu Epidemiologija.

Godine 2006. na Medicinskom fakultetu u Beogradu je specijalizirala epidemiologiju, a zatim i doktorirala sa najvišim ocjenama na temi Prediktivna vrednost kvaliteta života u procjeni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom.

Jedna od vodećih uloga joj je povjerena tokom epidemije malih boginja, koja je Srbiju pogodila tokom 2017. i 2018. godine, da bi 2019. predstavljala Evropu na Incijativi za globalnu eliminaciju malih boginja i rubele koja je održana u Vašingtonu.

U dosadašnjoj karijeri je objavila više od 120 naučnih radova.

(Alo.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA