VUČIĆ SE DANAS OGLASIO: Evo ko će na račun dobiti 10.000 dinara! STIŽE JEDNOKRATNA POMOĆ

28.10.2020 - 18:07 | Vijesti >> Region
 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas jednokratnu pomoć za zdravstvene radnike.

Vučić je, posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji, rekao da će 120.000 zdarvstvenih radnika dobiti jednokartnu pomoć od 10.000 dinara.

Ono što je važno da se istakne, jeste da brojke brinu, kazao je predsednik i dodao da je situacija i dalje bolja nego u svim dijelovima Evrope.

- Postoji još jedna tačka kako da ukažemo poštovanje medicinskim radnicima, pa će 120.000 zdarvstvenih radnika dobiti jednokartnu pomoć od 10.000 dinara i da im se prvima od januara uveća plata - istakao je predsednik.

Kako je dodao, od 1. januara zdravtsveni radnici imaće najveće povećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Izrazio je posebnu zahvalnost ljekarima i medicinskom osoblju i kazao da je razgovarano kako da se ukaže poštovanje tim ljudima.

Imali smo konferencijski razgovor sa Ministarstvom finansija. Dogovorili smo da svih 120.000 zdradvstvenih radnika dobije jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara“, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je, i pored teške situacije usled korona krize, planirano da se najviše uvećaju plate zdravstvenim radnicima iduće godine.

- Time pokazujemo opredeljenje Srbije da brinemo o zdravlju naših gradjana. Pokazujemo da kao država imamo snage da se borimo i izborimo sa evropskim i svjetskim problemom, koji je korona virus donio“, rekao je on.

Vučić je prenio da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

To ćemo morati da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima“, objasnio je on.

On se sastao danas sa direktorima kovid bolnica u Srbiji povodom najnovije epidemiološke situacije u Srbiji i uvođenja novih mera.

U Srbiji je juče zabilježen najveći broj slučajeva korone od početka epidemije. Crne prognoze ljekara su se obistinile, svi rekordi su oboreni, prijavljeno je čak 1.053 osoba zaraženih korona virusom za jedan dan, dok je pet osoba preminulo. Prema jučerašnjem preseku, hospitalizovano je ukupno 820 osoba, a na respiratorima se nalazi 38 pacijenata.

(Blic.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA