POMOZI.BA

APEL ZA POMOĆ! BIVŠI PROFESOR SAFET GAGULA PREŽIVIO JE 4 LOGORA, a sada živi u nehumanim uslovima: Obezbijedimo mu dom dostojan življenja

29.10.2020 - 17:24 | Vijesti >> Aktuelno
 

Profesori i autori knjiga u zapadnim zemljama svijeta vrlo su cijenjeni u društvu, međutim u Bosni i Hercegovini mnogi od njih jedva preživljavaju.

Čovjek koji je preživio četiri logora i sve torture u njima od 1992. do 1994. godine, napisao knjige o svom traumatičnom iskustvu i profesor historije u penziji, danas živi u nehumanim uslovima, jedva spajajući kraj sa krajem.

Kuća u kojoj boravi je potpuno neuslovna. Kanalizaciona cijev iz naselja prolazi ispod njegovog poda koji je potpuno propao, zidovi su oronuli, od vlage se ne može disati, ono malo namještaja što ima potpuno je dotrajalo, a Safet Gagula sa svojom penzijom ne može uraditi ništa da to promijeni. Primanja potroši samo na režije i lijekove, dok mu ekipe Udruženja Pomozi.ba svaki dan na vrata donose gotov obrok.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA