PSIHOLOG OTKRIVA 6 PRAVILA ZA SRETNU VEZU ILI BRAK: Ako vam se ovo desi u BRAKU, EVO ŠTA TREBATE URADITI

30.10.2020 - 11:49 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba
 

Mihail Labkovski, psiholog, ne krije činjenicu da je postao psiholog da bi se bavio vlastitim problemima. I uspio se nositi s njima. Kao rezultat svog 30-godišnjeg iskustva u promatranju, formulirao je 6 pravila. 

Autor tvrdi da ova pravila zaista pomažu da postanete sretniji.

Pravilo 6: Radite samo ono što želite.

Ovo pravilo je glavno. Samo radite samo one stvari koje zaista želite. I to funkcionira u svim situacijama, bilo da su to svakodnevne (šta da kuham za doručak?) Ili promjene života (trebamo li se stvarno vjenčati? Treba li nam dijete sada? Mogu li se preseliti u drugi grad? Trebam li promijeniti posao) ili ne?). Samo slušajte svoje srce i radite što želite.

Pravilo 5: Ne radi ono što ne želiš.

Jedna od glavnih fraza Labkovskog je: "Koncesije i kompromisi su direktan put do kardiologa ili onkologa." Ideja "Ne želim to učiniti, ali moram" dovodi do istih posljedica.

Zbog toga ne biste trebali raditi stvari koje ne želite. A ako to i dalje činite, nemojte se iznenaditi da ste nesretni, nemirni i neuspješni.

Pravilo 4: Ne šuti ako ti se nešto ne sviđa.

4

Tipično ponašanje neurotičara je da akumulira svoj bijes, a zatim pati i raspravlja se s protivnikom u glavi. Manje je romantično, ali bolje je da svi kažu: "Ne, ne sviđa mi se. Ne razgovaraj sa mnom na ovaj način."

Pravilo 3: Ne odgovarajte ako vas ne pitaju.

Izjave poput "Grozni ste!" ili "Tako sam umorna. Gotova sam!" i tako dalje nisu pitanja. I ne biste trebali odgovarati na njih.

Oni provociraju ljude da odgovore. Na primjer, "Šta nije u redu? Zašto se žalite?" Trebali biste shvatiti da su takve fraze manipulativne fraze neurotičara. Labkovsky tvrdi da ne biste trebali odgovarati ili biste bolje reagirali u skladu s pravilom 3: "Ne volim takve razgovore."

Pravilo 2: Odgovorite samo na pitanja.

92408b50068a1545f0f8263e1e

Ako vam se postavi pitanje i odgovorite samo na ovo pitanje, sigurna ste osoba. Inače, to izgleda kao izgovor. Svako dodatno objašnjenje ili pojašnjenje može se tretirati kao izgovor.

Ako osoba želi detalje, postavit će dodatna pitanja.

Pravilo 1: Govorite samo o sebi dok se svađate.

Glavni princip ove metode je objasniti svoja osjećanja i svoja očekivanja kako želite da se ljudi oko vas ponašaju prema vama.

Ovo pravilo ne dovodi do sukoba: zapravo se ne prepirete s partnerom. Govorite samo o sebi i svojim osjećajima.

Autor navodi da biste trebali osjetiti pozitivne promjene najmanje 6 mjeseci.
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA