MUŽ ME VARA, ALI NE ŽELIM DA GA OSTAVIM: Mnogi me osuđuju, ALI JA IMAM DOBAR RAZLOGA ZA TO

30.10.2020 - 22:30 | Zanimljivosti >> Kiosk

Kada se vjenčate, date obećanje jedno drugom da ćete tu biti u dobru i zlu i da nikad nećete varati, ali ponekad se desi da se to obećanje pogazi. Meni se to desilo. Nakon 15 godina braka, moj muž me je prevario. Kada sam saznala za to bila sam potpuno slomljena, neutešna, nikad se lošije nisam osjećala u životu, a onda sam donijela odluku.

Iako me mnogi nisu podržali, ja sam riješila da ostanem sa njim. 

Mislim da nakon afere ne treba donositi nagle odluke, već treba razgovarati sa partnerom i shvatiti u čemu je problem. Uvijek postoji rješenje. Kada sam saznala za njegovu aferu stalno smo se svađali i željela sam da provodi više vremena sa mnom.

Onda sam shvatila, da tako neću ništa postići. Postala sam smirenija i pustila da stvari idu svojim tokom. Nisam mu više prebacivala za to što se dogodilo, a onda je i on postao smireniji i funkcionišemo bolje. Postao je prijatniji, odgovorniji, ljubazniji.

Iako mu nikad u potpunosti nisam oprostili, niti ću ikada zaboraviti, shvatila sam da je mnogo bolje da ostanem sa njim, nego da započinjem nov život, jer ljubav i dalje postoji, uprokos svemu. 

227087-shutterstock-1790462336-ls

Ono što je presudilo da ostanem je to što stvarno nemam snage da se borim i krećem iznova. On se pokajao, a ja vjerujem da svi imamo pravo na grešku. Iako je povjerenje narušeno i nisam potpuno sigurna da je prestao da se viđa sa tom ženom.

Bez njegovih primanja ja ne bih mogla da imam život na koji sam navikla. Imamo divnu decu i predivnu kuću na dobroj lokaciji. Ja radim samo povremeno i uglavnom se posvećujem svojim hobijima koji ne  donose veliku zaradu. 

On jako dobro zarađuje i ne želim toga da se odreknem. Ja sam zadužena za održavanje kuće i odgajanje djece. Ja sam ta koja osigurava da naš dom bude prijatan i ugodan.

Možda jednog dana budem imala volje i snage da odem, ali za sada mi je sasvim dobro. Radije ću ponekad biti sama i usamljena nego da izgubim sve što sada imam.

(Stil.kurir.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA