Tuga u Sarajevu: Preminuo dr. Enes Slatina od posljedica COVID-a

23.11.2020 - 18:53 | Vijesti >> Aktuelno
 

U Sarajevu je danas preminuo doc. dr. Enes Slatina, profesor i ugledni ljekar u sarajevskoj Hitnoj pomoći.

Preminuo je od posljedica infekcije COVID-19.

"Ponovo tuga i bol u Hitnoj pomoći Sarajevo", napisale su njegove kolege. "Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu. Ista tuga i bol ponovo su ispunili naša srca i našu ustanovu.

Naš dragi doc. dr. Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana..... našeg "doktorinja", kako smo ga od milja zvali."

"Nisi više sa nama, ali naslijeđe koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja", poručili su iz Hitne pomoći, te dodali:

"Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši."

Dr. Enes Slatina bio je i docent na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu. 

U Hitnoj pomoći bio je u vozilu, i radio je intervencije životno ugroženim sugrađanima.

Izvor:Radio Sarajevo

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA