Izetbegović: Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar

25.11.2020 - 22:38 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Prema riječima Bakira Izetbegovića, lidera SDA, stranka nije doživjela “katastrofalan” nego “znakovit” poraz.

“SDA mora naći mlade ljude koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina”, kazao je on. Komentarisao je i Semira Efenedića i njegovu pobjedu kazavši kako mu “nije bilo lako”.

“Moramo vidjeti što raditi, ne samo u Sarajevu, inače je SDA pobijedila u BiH, pobijedila u Sarajevu, ali ne smijemo se zavaravati time”, rekao je Izetbegović za BHRT.

Govoreći o kandidatima Naroda i pravde od kojih je SDA izgubila, Izetbegović je istakao kako je to sve “proizvod SDA”.

“Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar, hladan, leden tuš koji smo dobili u Sarajevu će nas probuditi. Mi smo jaki, mi ćemo to kompenzirati”, dodao je Izetbegović.

Kazao je kako SDA mora braniti zemlju i da ne može to uraditi sama.

“Naša ruka će biti pružena prema građanskim strankama, prema ljevičarskim strankama, strankama koje su nastale od SDA, mirit ćemo se s tim ljudima kako bi branili BiH”, istaknuo je prvi čovjek SDA u gostovanju na javnom servisu.

Komentarišući suprugu Sebiju Izetbegović i njen politički angažman, kazao je da je to “njena stvar” dodavši da je ona ostvarila izvanredan rezultat u politici.

“Ona je među onima koji su najbolji rezultat postigli… Jako je opterećena poslom i koronom, ona radi sedam dana u sedmici, na njoj je što će odlučiti”, kazao je Izetbegović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA