"Mojoj sestri je muž poginuo mjesec dana pred porođaj..."

26.11.2020 - 15:03 | Vijesti >> Aktuelno
 

"Mojoj sestri je muž poginuo mjesec dana pred porođaj. Ona je zapala u tešku depresiju i ja sam brinula o bebi dok je ona ležala na psihijatriji jer je dva puta pokušala da se ubije.

Prošle su 3 godine, a njenu kćerku sam ja odgojila jer je ona bila toliko psihički loše da nije mogla ni sebi da se posveti. Problem je jer mala sada mene zove mamom iako sam je učila ko joj je mama, a sebe zvala nadimkom, ali kako je moja sestra pola tog perioda provela po psihijatriji, pola odsutna i nezainteresovana, mala je povezala nekako da sam joj ja mama.

Plače kada joj se kaže da joj nisam mama, kada je moja sestra uzme plače i zove mene.

woman-worrying

Kaže da sam namjerno dijete učila da joj ona nije mama, a pušta me da budem s njom jer plače kada nisam tu i traži "mamu". Nisam htjela da ovako ispadne, žao mi je i nje i malene. Ne znam kako da im pomognem, prije svega njoj jer se i dalje nije oporavila, a onda i djetetu koje je očigledno zbunjeno. Predlagala sam dječijeg psihijatra ali ona ne da.

Izvor:Ispovesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA