Tegeltija razgovarao sa šefom Misije MMF-a Petrijem

01.12.2020 - 23:46 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Fena
 

Predsjedavajući Vijeće ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je putem video-linka sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem o aktuelnim ekonomskim i finasijskim temama, te zaključivanju novog aranžmana s ovom finansijskom organizacijom.

Kako se navodi u saopćenju, predsjedavajući Tegeltija je istakao opredjeljenje Vijeća ministara BiH za rad s ovom međunarodnom finansijskom institucijom i zaključivanje novog aranžmana s ciljem prevazilaženja izazova, izazvanih pandemijom Covid-19, te ocijenio da postoji visok stepen saglasnosti o svim ključnim temama u odnosima s MMF-om.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH se zahvalio MMF-u na pomoći i efikasnom djelovanju u odobravanju sredstava iz Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) na samom početku pandemije, te iskazanoj spremnosti za nastavak tehničke i finansijske podrške BiH, saopćeno je iz VMBiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA