
CIJELI ŽIVOT STE POGREŠNO PRAVILI JAJA NA OKO! U tavu ne treba da stavljate ni ULJE, a ni PUTER, MORATE PROBATI!
16.12.2020 - 20:21
|
Kuharica
Uobičajeno je da prije prženja jaja u tavu sipate malo ulja ili putera
Međutim, kako bi jaja ispala savršena - neće vam biti potrebno ni jedno, ni drugo.
Prije svega, u tavuje potrebno da sipate gustu pavlaku za kuhanje, piše Telegraf.rs
Da, dobro ste pročitali.
Ono što je još zanimljivije jeste da jaja na oko počinjete da pravite u hladnoj tavi.
Kako se on postepeno zagrijava tako će se sastojci pavlake razdvajati u puter i mlijeko koje će pomoći bjelancetu da se polako isprži, ne izgori i karmelizuje.
Jaja sa pavlakom za kuhanje su potpuno drugačijeg i ljepšeg ukusa!
Zadnje objavljeno
Kuharica
2 TRIKA PROFESIONALNIH KUHARA ZA NAJSOČNIJU PILETINU: Bijelo meso mekano kao maslac, topi se u ustima a okus je savršen

GODINAMA SMO JE GLEDALI NA TV, BRAK JOJ JE TRAJAO 12 MJESECI: Povukla se iz javnosti, a evo kako sada izgleda, IZNENADIT ĆETE SE
Show
TREĆE DIJETE NA PUTU, POGLEDAJTE GDJE ŽIVE ONUR I ŠEHERZADA: Nisu kao ostali parovi, sve je iznenadila UNUTRAŠNJOST NJIHOVOG DOMA (FOTO)
Show
TRI NAJMOĆNIJE SOBNE BILJKE: Čiste vazduh, donose pozitivnu energiju, čuvaju zdravlje - DA LI IH IMATE U DOMU?
Sve za dom
KREMASTI KARAMEL DESERT JE ODUŠEVIO ŽENE ŠIROM SVIJETA: Ne trebaju vam mikser ni rerna, pravi se za tren oka, a okus je nestvaran! (RECEPT)
Kuharica
2 TRIKA PROFESIONALNIH KUHARA ZA NAJSOČNIJU PILETINU: Bijelo meso mekano kao maslac, topi se u ustima a okus je savršen
Kuharica
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!