CIJELI ŽIVOT STE POGREŠNO PRAVILI JAJA NA OKO! U tavu ne treba da stavljate ni ULJE, a ni PUTER, MORATE PROBATI!

16.12.2020 - 20:21 | Kuharica

Uobičajeno je da prije prženja jaja u tavu sipate malo ulja ili putera
Međutim, kako bi jaja ispala savršena - neće vam biti potrebno ni jedno, ni drugo.

tri-jaja-na-oko-1
Prije svega, u tavuje potrebno da sipate gustu pavlaku za kuhanje, piše Telegraf.rs

Da, dobro ste pročitali.

Ono što je još zanimljivije jeste da jaja na oko počinjete da pravite u hladnoj tavi.

Kako se on postepeno zagrijava tako će se sastojci pavlake razdvajati u puter i mlijeko koje će pomoći bjelancetu da se polako isprži, ne izgori i karmelizuje.

Jaja sa pavlakom za kuhanje su potpuno drugačijeg i ljepšeg ukusa!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA