ŽENE, MIJENJAJTE SE DOK NIJE KASNO: Zbog ovih 8 ženskih navika muškarci varaju svoje supruge

13.01.2021 - 21:25 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Istraživanje je urađeno na osnovu izjava 8.000 muškaraca koji su varali.

Zašto muškarci varaju?

Ovo često postavljano pitanje nema jednostavan odgovor. Ali u jedno možete biti sigurni: ako čovjek vara, onda za to postoji valjan razlog.

Razlog može biti nedostatak strasti i ljubavi u braku? Možda je čovjek našao drugi predmet interesovanja? Možda nije zadovoljan sa sobom i svojim brakom?

Viktorija Milan, urednica jedne popularne veb aplikacije za upoznavanje, pristupila je proučavanju muškaraca koji varaju. Uspjela je da sprovede masovno istraživanje među 8.210 muškaraca koji su redovno posjećivali njenu stranicu za upoznavanje. Svi oni dolaze iz različitih zemalja, kao što su SAD, Velika Britanija, Španija, Francuska, Italija, Kanada, Poljska i druge.

Viktoriju je zanimalo jedno pitanje: Šta tačno "tjera" ove ljude na prevaru. I evo šta je zaključila:

1. Česte promjene raspoloženja kod supruge

Mnoge žene se tokom veze često pretvaraju da je sve sjajno, često glume sreću. Međutim, istina je daleko od toga. Partner na vrijeme treba da upozna sve vaše emocije. Tokom braka supružnici tek onda imaju uvid u pravu ličnost partnera.

Prema istraživanju, 97 % muškaraca je reklo da ih promjene raspoloženja kod supruga strašno nerviraju.

infidelity-man-759-thinkstockphotos-820393446

2. LJubomora

Istraživanje je, da napomenemo, sprovedeno među muškarcima koji su više puta prevarili suprugu. Stoga nije ni iznenađujuće što su im partnerke pokazivale znake ljubomore i sumnje. Ali 96% ispitanih muškaraca je reklo da im se takvo ponašanje ne dopada.

Čudno, ali ljubomora je ta koja muškarce tjera na prevaru.

3. Razgovor o intimnom životu sa prijateljima

93% muškaraca tvrdi da ne vole da njihove supruge razgovaraju o intimi sa prijateljima, pogotovo ne sa zajedničkim prijateljima.

4. "Ona se veoma brzo uznemiri"

Kad je riječ o ozbiljnoj vezi ili o braku, ulog je veći, pa samim tim i veći je stepen nervoze. Muškarci to ne podnose. Čak 90% muškaraca se izjasnilo da ne vole kada im se supruga uznemiri zbog sitnica. To nikad ne doživljavaju kod ljubavnica, ali one i nemaju bog zna šta da izgube, zar ne?

5. "Ona ne zna šta želi"

Žena želi da je muškarac obasipa pažnjom, da joj pomaže oko kućnih poslova i pazi na djecu. Žena isto tako to nikad neće reći svom mužu jer očekuje da on to zna. Ali muškarci to očigledno ne znaju.

LJubavnica nema "sve vrijeme svijeta" pa neće gubiti ono malo vremena što ima sa oženjenim muškarcem, zato će mu jasno staviti na znanje šta očekuje od njega.

6. Izbjegavanje odnosa

88% muškaraca navodi da ih iskreno nervira nedostatak želje i volje za odnosom od strane njihove supruge.

Iako je sasvim normalno da strast vremenom nestane, muškarci ovo ne mogu da oproste suprugama. Na nesreću, većina nas je "napravljena" tako da se strast probudi tek kada se pojavi novi partner.

Muškarci često imaju viši nivo želje od žena, i zato imaju tedenciju da "održavaju vatru" sa strane.

7. Potreba da im stalno dokazujete da su lijepe

87% muškaraca nije spremno da ženi stalno stavlja do znanja da je ona zgodna i lijepa. Jednostavno ih to nervira.

8. Previše pitanja

65% muškaraca jednostavno mrzi kada ih žena ispituje o raznim stvarima, nakon što se vrate sa posla. To je razumljivo, s obzirom da su oni ti koji imaju tajnu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA