OPASNA IGRA GORDANE TADIĆ

Zlatko Miletić otkrio sadržaje pisama upućenih glavnoj tužiteljici, ko su ljudi koji su jači od države!? (VIDEO)

14.01.2021 - 08:53 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši direktor Federalne uprave policije, rekao je u "Pressingu" N1 televizije da u BiH postoje pojedinci jači od države.

Prema njegovim riječima, takvi pojedinci imaju političku moć, koju koriste, između ostalog, utječući na pravosuđe koje ih ne procesuira.

”Očigledno je da ti ljudi, koji su ogrezli u kriminal, imaju političku moć koju koriste na sudove, tužiteljstva, pa i policijske organe i onemogućavaju institucije u Bosni i Hercegovini da naprave pravnu državu. Oni su jači od države, vidi se svaki dan na svakom koraku. Koji god segment uzmete, ima neki problem preko kojeg ne možemo preći”, otkrio je Miletić.

Potom je govorio o aferi "Respiratori" istaknuvši da je nedavno tražio spisak svih tužilaca iz državnog Tužilaštva s brojem podignutih optužnica. Odgovor, kako je istaknuo, nije dobio.

”Kada je došlo do afere 'Respiratori', pitao sam tužiteljicu da nam napravi spisak svih predmeta koji su u tom trenutku imali veze sa pandemijom i respiratorima i u RS s onom famoznom bolnicom. To je bilo u petom mjesecu, pitao sam tužiteljicu pošto se hvali svojim rezultatima, tražio sam spisak svih tužitelja da vidimo koliko je ko zaprimio predmeta i podigao optužnica. Nikad mi na ta pitanja Tužiteljstvo nije odgovorilo i vjerovatno nikad neće. Ima tužitelja u zadnjih 15 godina koji nisu podigli nijednu optužnicu. Ima i dobrih tužitelja, ali ne mogu doći do predmeta o krupnim ribama”, istaknuo je on.

(Novi.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA