VUKELIĆI SKOCKALI DNEVNU SOBU, KUPILI NAMJEŠTAJ U SECOND HAND RADNJAMA: Kad vidite kako su sve sredili OSTAT ĆETE BEZ RIJEČI, kakva ljepota (FOTO)

11.02.2021 - 15:00 | Arhitektura i dizajn >> Enterijer

Sav nameštaj, osim jedne sofe, kupili su preko oglasa ili u second-hand radnjama, a potom su ga sredili po svom ukusu

U domu Vukelića nikad nije dosadno. Slađana i Aleksandar su nedavno odlučili da se skuće u Švedskoj, a svoj novi dom sređuju kompletno sami. P

Sada su otvorili vrata svoje dnevne sobe, u kojoj rado provode slobodno vrijeme, pa su i tu prostoriju željeli da urede baš po svom ukusu.

- Kad se završe sve obaveze i dođe vrijeme da se svi opustimo i provedemo malo vremena zajedno, najbolja opcija je uglavnom dnevna soba. Bilo da je u pitanju knjiga, film, društvena igra ili prosto gluvarenje sa prijateljima uz kafu, cilj nam je bio da se u dnevnoj osjećamo prijatno - priča Aleksandar za Telegraf.rs.

sladjana-i-aleksandar-830x0

Ipak, u novom stanu soba kakvu su zatekli nije bila prostorija u kojoj vide sebe kako uživaju. Zato su se brzo bacili na posao.

- Na zidovima su bile tapete sa šljokicama i poenta je bila riješiti se toga po svaku cijenu - objašnjavaju Vukelići kako je sve izgledalo prije nego što su krenuli u renoviranje.

Međutim, odlučili su da tapete ne uklanjaju.

- Nismo ih skidali već smo premazali sve grund bojom i sa jedne strane okrečili u tamno plavu boju koja je razrijeđena da bi zadržali strukturu tapeta. Sa druge strane smo odradili imitaciju cigle i starog raspalog zida mješavinom ljepila za pločice i fug mase i potom smo krečili u više slojeva da bi se postigao efekat memljivog starog zida - kaže Aleksandar.

sladjana-i-aleksandar9-830x0

foto: Telegraf.rs

sladjana-i-aleksandar8-830x0

foto: Telegraf.rs

sladjana-i-aleksandar6-830x0

foto: Telegraf.rs

sladjana-i-aleksandar1-830x0

foto: Telegraf.rs

sladjana-i-aleksandar15-830x0

foto: Telegraf.rs

Možda je ovo za nekog neobičan dizajn, ali je svakako efektan, a Vukelići su zadovoljni postignutim.

- Često se našalimo sa prijateljima da mi nemamo potrebu da idemo u kafiće i restorane, jer smo u našem prostoru stvorili ambijent kakav je na mjestima gdje obično idemo u izlazak - kažu sa osmijehom.

I ovog puta su ispunili svoj cilj, da sve skockaju onako kako žele, a da ih to što manje košta.

- Sav nameštaj i detalji su kupljeni preko oglasa i u second-hand radnjama i prerađeni akrilnim bojama. Police su napravljene od repromaterijala i starih ramova i ofarbane akrilnim bojama. Zavese smo takođe sami sašili od platna kupljenog na metar u jednoj indijskoj radnji - otkrivaju nam.

Za ovo renoviranje im je trebalo dva dana, zbog sušenja. Kažu da je teško da preračunaju koliko su tačno novca uložili, jer su dosta toga sami pravili i prepravili.

- Na primjer iskombinovali smo stalak za saksije i svećnjak za prozor dobivši nesto sasvim treće. Preradili smo lampe kombinujući postolja od jedne sa abažurom od druge ili od nekog lustera i slično. Ne računajuci ruke, trošak je oko 2.000-2.500 evra, ali u tu cifru ulaze i TV i sistem ozvučenja, kao i nova sofa što je oko 1.100 evra i jedino su to nove stvari - kažu nam Slađana i Aleksandar.

Kao i sa kuhinjom, ni za dnevnu sobu nisu baš imali predstavu kako će izgledati kada bude završena, već su se opet vodili osjećajem i, kako kažu, jedna stvar je vodila ka drugoj.

Kažu da će, kada im vrijeme dozvoli, da "krenu" na plafon i pod da bi uskladili sve u jednu celinu.

- Još uvijek se detalji mijenjaju i, kao i sa svim kod nas, ništa nije konačno gotovo - kažu Vukelići, tako da vjerujemo da će nam prirediti još iznenađenja.

(telegraf.rs)