Dugogodišnji dio Njemačke proizvodnje

Porsche zatvara tvornicu u Kini jer je kineskom kupcu važno „Proizvedeno u Njemačkoj“

17.02.2021 - 18:33 | Sport >> Automoto

Mnoge razvijene nacije temelje svoje temelje na izradi određenog proizvoda, priželjkuje ostatak svijeta. Japan ima elektroniku, švedski dizajn i njemačke automobile. Proizvodnja automobila dugo je bila dio njemačke ekonomije i danas pomaže učvrstiti potrošačko gledište vrhunskog vozila proizvedenog u Njemačkoj.

I kako se ispostavilo, potrošači su spremni platiti tu premiju - bilo zbog napuhane cijene ili opterećene uvoznim carinama - zbog imidža marke izgrađene s njemačkim kvalitetom. To je isti način na koji Amerikanci žele klasični američki automobil s mišićima izgrađen u Detroitu od američkog čelika. Iz tog razloga, Porsche je okrenuo nos na ideju izgradnje fabrike u Kini.

"To je kvalitet i vrhunski argument koji se još uvijek proizvodi iz Europe za Kinu", rekao je izvršni direktor Porschea Oliver Blume u izjavi za Financial Times. "Danas nema smisla pomicati proizvodnju."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!