Milorad Dodik : 'Bošnjaci mogu da sanjaju šta hoće. Vjerujem u realnost koja se zove Republika Srpska, a ne vjerujem u imaginaciju zvanu BiH”

23.02.2021 - 17:24 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Srna

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik očekuje da će SAD i Evropa zajednički izvršiti dodatni pritisak u BiH, ali da nijedna odluka neće moći da bude donesena bez lokalnih struktura i legitimnih predstavnika naroda.

“Bošnjaci mogu da sanjaju šta hoće i to nije zabranjeno. Međutim, priželjkujem da Republika Srpska bude samostalna što je veoma realno. Vjerujem u realnost koja se zove Republika Srpska, a ne vjerujem u imaginaciju zvanu BiH”, rekao je Dodik.

cjek9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwxpjn01eqv8vngzlnmi0mdy4mwuzyjk1ztu3mtu3zwjkogjlyjdjztauanbnkzmczqjcaieaaq

On je rekao da se često mogu čuti ljudi iz SAD koji kažu kako u BiH nije završen posao, a da su granice definitivne.

“Kako možete reći da posao nije završen, a da su granice definitivne? Šta je onda završeno? Želite da nas natjerate u geto u kome će Sarajevo odlučivati o svemu na štetu Srba. E, to nije moguće”, poručio je član Predsjedništva BiH.

Prema njegovom mišljenju, politička situacija u BiH je rovita, jer Federacija BiH  ni nakon opštih izbora 2018. godine nije uspjela da formira novu Vladu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA