Bolje je da ih ne tražite: 5 stvari koje NIKADA NE BISTE TREBALI REĆI SVOM TELEFONU

26.02.2021 - 15:25 | Zanimljivosti >> Kiosk

Svi Apple korisnici znaju za Siri – digitalnu asistenticu, uvijek spremnu pomoći s bilo kakvim pitanjem. Iako je njena popularnost pretežno vezana za SAD, neke trikove dobro je znati jer pojedini savjeti mogu izazvati više štete nego koristi.

Ovo je popis stvari koje je Siri bolje ne pitati.


 1. Ne tražite od Siri da nazove dečka/curu

Siri dodaje tagove vašim kontaktima i ukoliko se od nje zatraži da nazove tatu, to će odmah napraviti. U čemu je onda stvar s dečkom ili curom? Tagove koje Siri jednom doda, ne može maknuti. To je popriličan problem ako u imeniku imate i nekoliko bivših.

shutterstock-294443237-1

2. Ne tražite od Siri lokaciju za skrivanje trupla

Da, odgovori mogu biti duhoviti i većinom i jesu, no sve ovakve i slične pretrage izazivaju pažnju sigurnosnih službi. Možda je vama smiješno zanimati se za sastojke opijata kuće izrade, no takve stvari lako vas mogu dovesti na popis na kojemu ne želite biti.

3. Ne postavljajte pitanja vezana za zdravlje

Siri ima odgovor na većinu naših pitanja. No, kada se radi o zdravlju, bolje je osloniti se na profesionalce. Slično kao i s Googleom, samopomoć temeljena na tako dobivenim rješenjima može biti opasna, kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje.

4. Ne pitajte je o 11. septembru

Iako ne vrijedi za naše prostore, dobro je znati nađete li se u SAD-u. Siri naime ovaj upit veže s brojem 911 i automatski vas spaja s policijom.

5. Siri mrzi alkohol?

I za kraj, jedna od Sirinih okrutnih šala. Upitate li je naime za lijek za mamurluk, Siri će vam ponuditi listu najbližih dućana koji prodaju alkohol.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA