AKO OVO PRIMIJETITE NA BRAVI, ZNAJTE DA PLANIRAJU DA VAS OPLJAČKAJU: Lopovi sada imaju novu foru za "tipovanje"

26.02.2021 - 16:01 | Zanimljivosti >> Kiosk

Vrlo jednostavna fora, vrlo je moguće da ne biste ni obratili pažnju da je nešto "malo drugačije"

Kako da znate da li ste baš vi i vaš dom na meti lopova, otkrili su stručnjaci.

Bravari su objasnili da postoje neki znaci koji su sigurni pokazatelji da je vaš dom "tipovan" od strane provalnika. Kako su istakli, baš zbog ove složene epidemiološke situacije, kriminalci su sada mnogo obazriviji i neupadljiviji nego ranije.

Izi Šulman, direktorka kompanije "Keys 4 U", otkrila je najnovije "trendove" kad je riječ o provalama i na koji način možete da zaštitite svoj dom i porodicu. 

Kako kaže, provalnici koriste novi trik za ulazak u domove, a pozvala je sve da posebno obrate pažnju i dobro pogledaju  ključaonice prije ulaska u kuću.

Šulmanova kaže da je selotejp zalepljen preko ključaonice pouzdan znak da neko pokušava da obije bravu vašeg stana. Kako to funkcioniše?

Provalnik prelijepi preko ključaonice selotejp. Ukoliko stan nije napušten, stanar će kad bude zaključavao ili otključavao bravu morati da ga skine. Tako će kriminalac sutradan, kada bude došao da vidi u kom je stanju brava, znati da li neko boravi u objektu koji "tipuje". Ako je selotejp ostao, znači da je nenasesljen i samim tim pogodan za obijanje.

(mondo.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA