Čampara potvrdio da prelazi u NiP, a onda objasnio zašto!

27.02.2021 - 21:28 | Vijesti >> Aktuelno

Aljoša Čampara potvrdio je u Centralnom dnevniku na Face TV da prelazi u Narod i Pravdu.

Na pitanje kad on je rekao:

“Sad. Prelazim u Narod i Pravdu. Mogu vam to sad i potpisati”.

Zašto?

“Zato što smatram da je to stranka koja može dati odgovore na pitanja s kojima sam se borio u SDA i s kojima se nisam slagao u toj stranci. Mislim da trebam dati doprinos i rješavati pitanja koja su od interesa za građane”, rekao je Čampara.

Senad Hadžifejzović ga je podsjetio na to da mu je rekao da je “gotov” nakon što se sukobio sa Sebijom Izetbegović.

“Ne bih ja rekao da sam gotov, već oni koji su brutalno izgubili izbore, to su građani rekli. Građani su ih kaznili na moju sreću, a njihovu nesreću. Sve ono na šta sam upozoravao da će se deiti desilo se”, naveo je Čampara.

O tome šta će biti u NiP-u, Čampara je rekao da ga to ne opterećuje.

“Ne znam, to me ne opterećuje. SDA sam napustio sam kad sam bio na vrhuncu tih funkcija. Sve sam to ostavio. Nisam htio da budem dio toga. 

U NiP-u ću biti ono gdje mogu dati najviše. Ali nisam opterećen tim, kao ni Dino. Tamo ima dosta mladih ljudi kojima nije stalo do funkcija, već da pokažemo da može drugačije. Trebamo se pripremati za 2022. godine”, istakao je bivši SDA-ovac.

Komentirao je i optužbe da idalje sjedi u Vladi FBiH, kao ministar unutrašnjih poslova, gdje ga je postavila SDA

“Evo pozivam ih da me smijene. Ja ću im pomoći. Samo neka pokrenu proceduru. Te šibicarske fore ne prolaze. Ja mogu otići, ali imaju li većinu za imenovanje novog ministra? Ja ih molim da implementariju izborne rezultate, da postave novu Vladu i sve”.

Pojasnio je i proceduru izbora direktora FUP-a zbog čega se našao na udaru SDA.

Naime, on je kazao da je Zorana Galića (HDZ) predložio Nezavisni odbor, a on samo proslijedio prijedlog.

“Ako oni misle da to ne treba biti Hrvat ili Bošnjak ili šta god, evo hajmo zajdnički reći to i poništiti ovu odluku”, rekao je Čampara.

(Raport.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA