
SIPATE LI VRUĆU VODU U DŽEZVU KADA KUHATE KAFU? Stručnjaci kažu: To je velika greška - saznajte zašto!
Kada kuhate kafu ili čaj, da li imate običaj da u džezvu ili kuhalo sipate vruću vodu iz bojlera kako biste ubrzali proces zagrijavanja? Ako to radite, pravite veliku grešku, kažu stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju.
Oni napominju da je uvijek bolja ideja koristiti hladnu vodu za kuhanje toplih napitaka, ali i hrane.
"Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namijenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati 'otrovnom', u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka, objašnjavaju stručnjaci.
(novi.ba/mondo.rs)
Zadnje objavljeno
Praktična žena
ZAŠTO POMFRIT KOD KUĆE NIKADA NIJE TAKO UKUSAN KAO U RESTORANU?: Svi trebate znati 1 trik, ISKUSNI KUHARI OTKRILI TAJNU

NA SLICI JE TRUDNA CECA - A ČEKAJTE DA VIDITE TRUDNU BRENU: Ovako su pjevačice izgledale u drugom stanju, RIJETKE SLIKE
Kiosk
SDA: Dodik je u sukobu sa državom, institucijama i Dejtonom, a ne sa SDA i Izetbegovićem
Bosna i Hercegovina
U Srbiji 2.384 nova slučaja zaraze, umrle 34 osobe
Region
Ostavila ČEN bijelog luka u PRLJAVU WC šolju uvečer, ujutru je sačekao REZULTAT koji nije očekivala
Praktična žena
ZAŠTO POMFRIT KOD KUĆE NIKADA NIJE TAKO UKUSAN KAO U RESTORANU?: Svi trebate znati 1 trik, ISKUSNI KUHARI OTKRILI TAJNU
Praktična žena
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!