SVAKA ŽENA OVO TREBA ZNATI: Evo šta trebate uraditi u ovom slučaju, OVAKO ĆETE IZBJEĆI PROBLEME

07.04.2021 - 20:20 | Praktična žena
Autor: Novi.ba

Važno je znati šta učiniti kad vam instinkti kažu da nešto nije u redu. 

Bright Side je objavio nekoliko glavnih savjeta šta da uradite kada se osjećate nelagodno ili ugroženo.

1. RECITE DA STE POSUDILI AUTO

auto

Ako vam se neko približi i čini se da ga zanima vaš automobil, onda možda pokušava iz vas izvući privatne podatke. Oni mogu pitati je li automobil vaš, što znači da bi vas u budućnosti mogli pratiti s vašom tablicom, bojom automobila i vrstom. Možete im reći da je posuđeno. Na ovaj način vjerovatno neće zapamtiti detalje o automobilu i ostaviti će vas na miru.

2. RECITE DA STE SA PRIJATELJIMA ILI DA VAS ČEKAJU

2

Ovo je vrlo koristan odgovor kada se osjećate nesigurno. Na primjer, ako sjedite sami u javnom prevozu, pretvarajte se da čekate svoje prijatelje. Ako putujete sami, možete reći da su vaši prijatelji u zadnjem / prvom redu autobusa, voza ili aviona.

Čak i kad zovete taksi, možete reći da ste na putu da upoznate prijatelje ili porodicu ako smatrate da je to potrebno. Ovo će upozoriti vozača da vas ljudi očekuju i čekaju.

3. NE GOVORITE TAČNO RADNO VRIJEME

3

Ako ustanovite da neko želi znati previše o vašim kretanjima i rasporedu, recite mu da nemate fiksni raspored. Na primjer, neko može pitati kada tačno radite ili čak i gdje radite. Možete im reći da se vaš raspored uvijek mijenja ili da često mijenjate kancelarije. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA