TELEGRAM SAUČEŠĆA

Željko Komšić: Generale, hvala Vam

08.04.2021 - 19:57 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je povodom smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka telegram saučešća porodici preminulog i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Duboko me rastužila vijest o smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka, kazao je Komšić.

"U vlastitom, ali i u našem kolektivnom sjećanju, general Divjak ostati će jedan od najvećih Bosanaca i Hercegovaca, i ljudi koji su u najtežim vremenima pokazali šta znači biti čovjek, i šta znači borba za dostojanstvo čovjeka. Njegovo veliko i plemenito djelo ostati će zapisano u modernoj historiji države Bosne i Hercegovine”, naveo je Komšić.

Istakao je kako su domovina, sloboda, pravda, istina, poštenje i humanost, kao vrijednosti za koje se zalagao general Divjak izgubile jednog od svojih najvećih zagovornika.

“Oni koji ostaju iza nas, u obavezi su da se poklone njegovom djelu i da ga izučavaju. Generale, hvala Vam na svemu što ste uradili za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Komšić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA