Ajnadžić: Divjak je insistirao da ostanemo s borcima na liniji

08.04.2021 - 20:01 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Bivši načelnik Općine Centar, koji je u toku rata bio i komandant 1. korpusa Armije RBiH Nedžad Ajnadžić blisko je sarađivao u toku, ali i nakon rata sa pokojnim Jovanom Divjakom.  U izjavi za Oslobođenje Ajnadžić je istakao kako je odlazak generala Divjaka veliki gubitak za BiH.

- Bio je veliki čovjek, odličan general, bio je veliki patriota. Zadužio nas je sve da pazimo na njegov lik i djelo i sve ono što je učinio za našu zemlju., kazao je Ajnadžoć.

Prisjetio se i jednog događaja koji pokazuje kakva je ljudska veličina bio Divjak.

- U toku rata smo jednom prilikom, a bila je Nova godina, obilazili linije 1. motorizovane brigade na brdu Žuč. Bio sam sa Jovom Divjakom, a sa nama je bio i komandant brigade Ibro Dervišević. Nakon obilaska linija neko je predložio da odemo negdje i da malo sjednemo. Međutim, Jovo je insistirao da ostanemo tu, na liniji, sa vojnicima u njihovim bajtama. U tom trenutku on je bio zamjenik komandanta Armije RBiH, ali je uvijek cijenio borce. To govori kakav je bio kao čovjek, kazao je za Oslobođenje Ajnadžić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA