SRBIJA

OGLASILA SE MERIMA ISAKOVIĆ O LEČIĆEVOM POLIGRAFU: Evo šta je izjavila o glumcu! "Kažu da poligraf pokazuje..."

08.04.2021 - 20:55 | Vijesti >> Region

Glumica Merima Isaković, koja je u potresnoj ispovijesti za "Nedeljnik" optužila Branislava Lečića da je 1978. godine pokušao da je siluje, prokomentarisala je način na koji se Lečić ponašao nakon što je saslušan u policiji povodom optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao u maju 2012. godine.

Lečić je tada objavio video snimak u kojem je, između ostalog, rekao da je "sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da je prošao poligraf", a na kraju snimka poslao je poljubac u kameru.

- Čula sam da je Lečić poslao poljubac u kameru, pobjednički izlazeći sa poligrafskog testa i hvaleći se "prošao sam poligraf". Ne znam da li je ovim htio da pokaže pobedonosnu bezobzirnost iz sopstvene neinteligencije ili je hteo da pljune u lice našem narodu, smatrajući nas neinteligentnim? Naširoko je poznato da su najpoznatije psihopate, mnogobrojne ubice mnogostrukih žrtava, "prošle poligraf" - rekla je Merima Isaković za "Nedeljnik".

Merima Isaković je Lečića okarakterisala kao osobu koja nema stida.

- Samo u reklamnim materijalima firmi koje prodaju poligraf je napisano da je tačnost poligrafa oko 90 odsto. Nacionalni biroi naučnih istraživanja širom sveta smatraju da ne postoje naučne činjenice koje mogu da u značajnoj formi podrže bilo kakvu preciznost poligrafa. Udruženja psihologa širom svijeta, klinički psiholozi i neuropsiholozi, se ne oslanjaju na podatke dobijene poligrafom, smatrajući da nema dovoljno naučnih dokaza da poligraf-test može precizno detektovati laž. Kažu da poligraf pokazuje relativno tačne podatke kod ljudi koji još uvijek imaju savjesti i morala, ali da oni koji lako lažu i nemaju osjećanja empatije prema žrtvama lako prevare poligraf. Ko obraza nema, nema šta da mu se zacrveni. Ko stida nema, duše nema, tog nema šta da zaboli - navela je Merima Isaković, koja je i psihološkinja.

(Blic.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA