KO JE MELINDA I ZAŠTO SE BAŠ SAD RAZVODI OD BIL GEJTSA: Šuška se da je za sve kriva jedna ŽENA, EVO I KOJA!

04.05.2021 - 18:06 | Zanimljivosti >> Kiosk

Svijet je obišla vijest da je Melinda Gejts podnela papire za razvod od Bila Gejtsa nakon 27 dugih godina braka. Donosimo vam priču o tome ko je zaista Melinda Gejts

U svjetskim krugovima je poznata kao veliki dobrotvor. Za Melindu kažu da je ravopravno sa Bilom učestvovala u izgradnji carstva zvanog Mikrosoft od 1987. godine. Pošto par nema predbračni ugovor, smatra se da će stečeno bogatstvo biti podijeljeno na dva jednaka dijela.

Šuška se da je Melinda dobila želju za razvodom onaj momenat kada se Makenzi Skot, nekadašnja Bezos, razvela od Džefa Bezosa koji joj je bio nevjeran.

Makenzi je sada "teška" 60 milijardi dolara, a prošle godine je donirala 6 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe.

Nakon razvoda,  Makenzi se povezala sa srednjoškolskom ljubavi i venčala se ove godine u martu za Dana Džaveta.

Melinda i  Makenzi su se udružile i pokrenule novi poduhvat pod nazivom "Jednakost ne može da čeka", koja za cilj ima finansiranje kompanija koje šire ženski uticaj i prava žena. 

Pošto obe žene i Melinda i Mekenzi imaju dosta toga zajedničkog, smatra se da je upravo Mekenzijev život i iskustvo nateralo Melindu da podnese papire za razvod:

Donosimo vam 7 zanimljivih detalja o Melindi Gejts:

1. Nije planirala da radi u Mikrosoftu.

Kada je završila Univerzitet Djuk, Melindi je ponuđen posao u IBM-u, ali i u Mikrosoftu. Kada je došla na razgovor za posao u IBM, menadžerka zapošljavanja predložila joj je da ipak ode u Mikrosoft jer "tamo su velike šanse za napredovanje". Tako se Melinda zaposlila kao marketing menadžer u Mikrosoftu.

2. Tehnologija je uvijek bila važan dio Melindinog života

Kao kćerka inženjera programa Apolo, Melinda se seća da je gledala beskrajan broj lansiranja raketa. Očarao ju je "trenutak poletanja". To je, zajedno sa računarom Apple njenih roditelja, pobudilo Melindino interesovanje za tehnologiju.

3. Melinda je kopresjedavajuća fondacije Bil i Melinda Gejts

Fondacija  Bil i Melinda Gejts je jedna od najvećih svjetskih dobrotvornih organizacija, a osnovana je 2000. godine. Melinda je otkrila jednom prilikom da je ovu organizaciju pokrenula nakon jedne posjete Africi 1993. godine.

"Dirnulo nas je krajnje siromaštvo i ljudi kji tamo žive. Počeli smo da postavljamo pitanja. Da li mora da bude ovako?"

Od tog trenutka, Melinda je predvodila višemilionske donacije. Nedavno je Univerzitetu Emori dala grant od 180 miliona dolara za finansiranje istraživanja smrtnosti djece.

4. Melinda je planirala da svoje bogatstvo pokloni u dobrotvorne svrhe

Bilova kampanja, "Davanje zaloga" iz 2010. godine, pokrenula je izazov prema kojem bogataši svoj novac ostavljaju u dobrotvorne svrhe. Jedan od osnivača ove kampanje, "Davanje zaloga" je i Voren Bafet koji je izjavio da će više od 99 posto svog bogatstva uložiti u filantropiju.

5. Dobitnica je predsjedničke medalje za slobodu .

Upravo zbog svog dobrotvornog rada i posvećenosti  Melinda i Bil Gjets su odlikovani 2016. godine, predsedničkom medaljom za slobodu. To je najveća moguća civilna čast.

6. Melindina kompanija investirala je u preduzeća koja se zalažu za plaćeno porodično odsustvo, pružaju primerne usluge mentalnog zdravlja tinejdžerima i imaju za cilj da sruše rodnu razliku.

7. Melinda je na šestom mjestu najmoćnijih žena svijeta na Forbsovoj listi

Forbes je naveo da je Melinda postigla ogromne korake u zdravlju žena širom svijeta, koristeći sopstvene napore da smanji smrtnost majki za 57 procenata u Etiopiji tokom posljednjih 30 godina, piše "Stil.rs".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA