Muriz Memić od Vrhovnog suda FBiH dobio poziv za novo suđenje Seferovićima

15.05.2021 - 21:36 | Vijesti >> Aktuelno

Muriz Memić, otac mladića Dženana koji je ubijen 2016 godine Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine pozvao je na održavanje ročišta 7. jula ove godine, a u predmetu koji se nakon obaranja dvije oslobađajuće presude vodi protiv Bekrije i Ljube Seferovića.

screenshot-22

Naime, radi se o optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, a za koju porodica Memić od početka tvrdi da je lažna i podmetnuta te da se iz dokazaza jasno i nedvosmisleno vidi da Dženan nije zadobio smrtonosne povrede izazvane saobraćajnom nesrećom. Borba za pravdu porodice Memić ušla je u šestu godinu, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, odnosno postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić otvorio je opsežnu istragu zbog zataškavanja mladićevog ubistva.

Inače, otvaranje ove istrage izazvalo je veliku buru u bh. javnosti, a za sada su uhapšeni i pritvoreni Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je sa Dženanom kobne noći bila u Velikoj Aleji kada je on teško povrijeđen, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić.

screenshot-23

Tužilaštvo je na ročištima za određivanje i produživanje pritvora u više navrata naglasilo da se u ovom slučaju radi o organiziranom kriminalu te da na namjerava proširiti istragu na još osumnjičenih.

Izvor: Avaz/Foto:Avaz

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA