Zvizdić: Najavljeni razgovori o budućnosti BiH su izraz čistog populizma

22.06.2021 - 12:14 | Vijesti
Autor: Fena

O budućnosti Bosne i Hercegovine može se razgovarati jedino na bazi potpunog poštivanja njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodnopravnog subjektiviteta - kazao je danas dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić (SDA).

Smatra da se o BiH može razgovarati i na način da se traži najefikasniji model za brzi napretka na putu Evropske unije i NATO integracija te povoljnog poslovnog ambijenta, stabilnog ekonomskog razvoja, podrške domaćim i stranim investicijama te otvaranje novih radnih mjesta.

Također, potrebno je uspostavljanje vladavine prava, kreiranje političkog, ekonomskog i društvenog ambijenta koji će biti prihvatljiv i podsticajan da mladi ljudi ostanu u BiH te kreiranje društva znanja, jednakosti i solidarnosti, kao i stvaranje ambijenta povjerenja i pomirenja bez govora mržnje, nacionalističke retorike i uz potpuno uvažavanje historijskih činjenica i presuda međunarodnih i domaćih sudova.

- Najavljeni razgovori o bilo kakvim drugim vizijama budućnosti BiH su izraz čistog populizma, političke utopije i bježanja od stvarnih životnih problema i potreba, i zbog toga su, a vrijeme će to i pokazati, unaprijed osuđeni na propast - napisao je Zvizdić.

Zvizdić je na taj način reagirao na posljednju objavu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović (SNSD) o tome da je formiran pregovarački tim za razgovore o "budućnosti BiH" te je navela da je od HDZ-a BiH dobila potvrdu o učestvovanju u razgovorima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA