Sjednica Vijeća ministara BiH: Na dnevnom redu i problemi s tranzitom kroz Hrvatsku

22.07.2021 - 08:43 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra informaciju o problemima odvijanja međunarodnog tranzitnog saobraćaja kroz teritoriju Hrvatske te druge teme.

Na predloženom dnevnom redu je i nacrt odluke o ratifikaciji aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Deluša-Vraćenovići, Hum-Šćepan polje, Sitnica-Zupci i Klobuk-Ilino brdo.

Prema predloženom dnevnom redu, ministri će razmatrati prijedlog odluke o imenovanju Koordinacionog tima za razvijanje sistema i procedura povratka i prihvatanja državljana BiH iz zone sukoba Sirije i Iraka, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti, najavljeno je iz Vijeća.

Pred Vijećem ministara treba da bude i informacija o doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći migrantima i azilantima u BiH.

Pred ministrima će biti i dva prijedloga u drugom krugu glasanja, i to prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o vizama i prijedlog odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg,prenosi Avaz.

Pred ministrima će se naći i nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma razmjenom nota između Vijeća ministara i Vlade Japana o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu 100.000.000 japanskih jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH.
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA