Zašto se direktor Hitne pomoći u Sarajevu učlanjuje u SDA, ako je član još od 2018. godine?

22.07.2021 - 09:24 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Direktor Hitne pomoći u Sarajevu Adem Zalihić je u posljednjih nekoliko dana u fokusu javnosti zbog najave njegove smjene, za što optužuje aktuelnu vlast u KS. Nakon toga je gostovao u nekoliko medija gdje je isticao da planira postati član SDA, no čini se da ta izjava nije tačna.

Naime, Zalihić člansku karticu ove stranke ima još od 2018. godine, a upravo SDA ga je i predložila na poziciju direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Osim njegove članske kartice, postoji i dokument koji dokazuje ove tvrdnje, a riječ je o zapisniku sa sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA koja je održana 19. aprila 2018. godine.

U dokumentu stoji da je Zalihić obrazložio svoju biografiju, zatim je otvorena rasprava, a nakon toga je u SDA-u i jednoglasno glasano da Zalihić bude predložen za v.d. direktora Hitne pomoći,prenosi Face.

Šta se u međuvremenu dogodilo pa Zalihić najavljuje učlanjenje u stranku nije u potpunosti jasno. Ovim povodom Klix je kontaktirao i gospodina Zalihića, ali nije odgovarao na naše pozive.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA