Dodik: Imam najavu da će Schmidt doći 3. augusta i reći ću mu da nije relevantan za RS

22.07.2021 - 12:46 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik (SNSD) izjavio je danas da ima najavu da bi 3. augusta u Predsjedništvo trebalo da dođe Christian Schmidt te da će najvjerovatnije otići na taj sastanak i poručiti mu da za RS nije relevantan.

"Što se tiče njegove uloge visokog predstavnika, koju su izmislili, ako ne bude potvrde u Vijeću sigurnosti, ne mislim da prihvatim saradnju sa Schmidtom u bilo kom segmentu", poručio je Dodik.

Naglasio je da je sve drugo što se pokušava oko ovog pitanja neprihvatljivo za RS, kako je to odlučila i Narodna skupština.

"Nemam problem da mu to kažem i daleko oštrije, imajući u vidu nepovjerenje koje mi imamo generisano stalim prisustvom Germana, koji su pokušavali da modeliraju ovaj prostor", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Prema njegovim riječima, RS nema nijednog promila razloga da vjeruje visokom predstavniku bez obzira na to odakle dolazio, a pogotovo kad dolazi iz tog dijela svijeta.

"Taj dio svijeta je ovdje u dva navrata, u Prvom i Drugom svjetsklom ratu, nanio Srbima neprocjenjive gubitke. Njemačka je bila generator raspada bivše Jugoslavije, a sada se razotkrivaju događaji, uloga u vezi sa bombardovanjem i laži njihovog tadašnjeg ministra odbrane, koji je lagao njemačku javnost i parlament o tome da se na stadionu u Prištini nalazi logor koji prave Srbi", kazao je Dodik.

Kakoa je kazao, sve su to bile špekulacije i laži zbog koji Srbi moraju biti veoma direktni i sa stanovišta činjenica veoma okrutni, prenosi Klix.

"Nemam nijedan razlog da to sve ne kažem ni sada, ni u oči Schmidtu. Vjerovatno ću otići na taj sastanak i to će biti moj jedini sastanak s njim u institucijama. Poslije možemo da se privatno srećemo u kafanama", izjavio je Dodik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA